Cari Blog Ini

Nederlands Voetbalelftal Onder 18 Wedstrijden

WEB Oranje onder 18 m verslaat Tsjechië in spektakelstuk

Jeugd mannen onder 18 - 22 maart 2300

Het Nederlands elftal onder 18 jaar heeft dinsdagmiddag in een vriendschappelijke wedstrijd een klinkende zege geboekt op Tsjechië. In een spectaculair duel in het Tsjechische Kladno wonnen de 'Jong Oranjes' met 5-2.

Elf feiten om optimaal voorbereid te zijn op de oefeninterland tegen Canada

De wedstrijd kende een enerverend verloop. Oranje kwam in de eerste helft via invaller Mimeirhel Benita op voorsprong, maar zag Tsjechië nog voor rust langszij komen. Na de pauze nam Nederland echter afstand via goals van Liam van Gelderen, invaller Naci Ünüvar en invaller Thijs Dallinga.

Tsjechië kwam nog terug tot 4-2, maar in de slotfase besliste invaller Ryan Gravenberch het duel met een fraaie treffer. Door de zege blijft Oranje onder 18 ongeslagen in 2023, met drie overwinningen en twee gelijke spelen.

Conclusie

De overwinning op Tsjechië is een opsteker voor het Nederlands elftal onder 18 jaar. De ploeg van bondscoach Maarten Stekelenburg liet zien over veel kwaliteit te beschikken. De 'Jong Oranjes' bereiden zich nu voor op de oefeninterland tegen Canada op 27 maart, die om 19.30 uur in het Cars Jeans Stadion in Den Haag wordt gespeeld.